زوج درمانی

دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک

یکی از مواردی که سبب ایجاد اختلافات زیاد در بین خانواده‌ها و زوجین می‌شود این است که نمی‌توانند مشکلات خود را بین خودشان حل کنند. امروزه پدیده‌ای به نام دخالت خانواده همسر بیشترین اختلافات را میان زوجین ایجاد کرده است و گاها باعث جدایی و طلاق می‌شود.

اما سوال اصلی این جا است که چگونه میزان این دخالت‌ها را کم کنیم؟ و یا منشا این دخالت‌ها چیست؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال‌ها را دریافت کنید.

دلایل دخالت خانواده همسر در زندگی شما

دلایل زیادی سبب اجازه دادن به خانواده به منظور دخالت می‌شود که از جمله دلایل مهم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

اختلاف و درگیری

بسیاری از زوجین مخصوصا در اوایل ازدواج تا به کوچک‌ترین مشکل برمی‌خورند فورا تلفن را برداشته و از اول تا آخر لیست مخاطبان خود را از دعوای پیش آمده مطلع می‌کنند و همین باعث دخالت خانواده همسر می‌شود. این کار بسیار اشتباه است زیرا مشکلات شما توسط شما به وجود آمده‌اند و برای حل کردن آن دیگران نه تنها نمی‌توانند به شما کمک کنند بلکه با جانب‌داری‌های بی‌منطق هیزم تر بر آتش دعوای شما می‌ریزند.

مطلب مفید: راه های جلوگیری از طلاق

دلایل دخالت خانواده همسر : مردسالاری

یکی از بیشترین دلایل ایجاد دخالت‌ها، وجود عقیده مردسالاری در خانواده‌ها است. مردسالاری در خانواده‌ها به معنای این است که مردها به صورت بیشتری حق نظر دادن دارند و در هرکار حکم یک مرجع را دارند! توجه داشته باشید که این عقیده در قرن بیست و یک کاملا امری بی اهمیت است و کسی به آن بهایی نمی‌دهد.

مرد و زن هر دو از یک سیستم‌ عقلانی برخوردارند و نمی‌توان به خاطر عقیده به این باور به مردهای فامیل اجازه دخالت در موضوعات خصوصی زناشویی را داد.

موضوع مرتبط دیگری که باید در این قسمت به آن اشاره کرد این است که در فرهنگ بعضی از خانواده‌ها علاوه بر مردسالاری، اهمیت دادن به فرزند پسری بسیار دیده می‌شود. بسیاری از والدین آقایون به دلیل علاقه و داشتن حس مالکیت بر روی پسرشان به خود این اجازه را می‌دهند تا در هر موضوعی صاحب‌نظر باشند.

تماس با ما

نداشتن مهارت‌های زندگی

ازدیگر دلایلی که سبب ایجاد دخالت خانواده همسر می‌شود این است که خود زوجین توانایی حل کردن مشکل را ندارند و در مواردی حتی اعتماد به نفس انجام این کار را ندارند.

بهتر است توجه داشته باشید که برای بالا بردن مهارت‌های زندگی خود که شامل حل اختلافات و پیدا کردن راه حل مناسب است؛ بهترین راهنما برای شما مشاوران خانواده و روانشناسان هستند.

یک پزشک برای انواع بیماری‌ها نمی‌تواند نسخه‌ای یکسان بپیچد و هر بیماری روش درمان خاص خود را دارد. به همین جهت استفاده از تجربیات دیگران وگوش دادن به حل آن‌ها نباید برای شما حجت باشد.

عدم رازداری در زوجین و ایجاد دخالت خانواده همسر

گاهی بسیاری از زوجین فراموش می‌کنند که ازدواج کرده‌اند و همچنان رفتارهای دوران مجردی خود را انجام می‌دهند. در نظر داشته باشید که ازدواج یعنی استقلال کامل و جداشدن از خانواده؛ به همین سبب با برخوردن به اولین مشکل یاد دوران مجردی خود نیفتید و به خانواده‌تان زنگ نزنید. ابتدا سعی کنید آرام شوید و مقداری رازداری را تمرین کنید.

رازداری یعنی مسائل و مشکلات بین خود و همسرتان را به بیرون از خانه نبرید و باعث نشوید که دیگران با سرزنش کردن‌ها و ایرادگیری‌های مداوم سبب تخریب شخصیت او شوند.

داشتن وابستگی عاطفی زیاد به والدین

از دیگر دلایلی که سبب دخالت خانواده همسر در زندگی زوجین می‌شود، وابستگی عاطفی آن‌ها به پدران و مادران خود است. قطعا هر خانواده‌ای حق را به فرزند خود می‌دهد و انگشت اتهام را به سمت فرد دیگری می‌گیرد. به قول قدیمی‌ها هیچ ماست‌فروشی نمی‌گوید که ماست من ترش است.

واقع‌بین نبودن خانواده‌ها و دلبستگی متقابل باعث می‌شود تا زوجین به جهت نیاز به حمایت شدن پای خانواده‌ها را به داخل خانه و مسائل خود باز کنند و همین موضوع سبب ایجاد اختلافات خانوادگی نیز می‌شود.

نداشتن استقلال مالی

از دیگر دلایلی که سبب دخالت می‌شود می‌توان به وابستگی مالی یکی از زوجین به خانواده‌ها اشاره کرد. نداشتن استقلال مالی به طور خودکار این باور را در ذهن خانواده‌ها نیز ایجاد می‌کند که فرزند ما وقتی توان حل مشکلات مالی را ندارد پس نمی‌تواند سایر مسائل را نیز حل کنید.

زندگی در کنار خانواده همسر

زندگی کردن در کنار خانواده همسر به صورت مستقیم سبب دخالت خانواده‌ها در زندگی زوجین می‌شود. برای مثال ممکن است سبک زندگی زوج‌ها به این گونه باشد که ساعت یازده از خواب بیدار شوند و این برای بیشتر خانواده‌ها غیرقابل قبول است و سبب ایجاد بحث می‌شود.

مطلب مفید: چگونه با شوهر بد اخلاق زندگی کنیم؟

نشانه‌های دخالت خانواده همسر

نشانه‌های دخالت خانواده همسر

به عوامل ایجاد دخالت خانواده همسر پرداختیم و اکنون نوبت این است که با معرفی دو نشانه‌ عمده به شما کمک کنید تا از این دخالت‌ها جلوگیری کنید.

ارتباطات بی حد خانواده

یکی از نشانه‌هایی که با دیدن آن باید زنگ خطر دخالت را به صدا درآورید این است که خانواده‌ها بسیار رفت‌وآمد می‌کنند. درست که دیدوبازدیدهای خانوادگی خوب است اما هرچیزی اگر از حد اعتدال خارج شود مضر است.

بسیاری از زوجینی که به اتاق درمان می‌آیند می‌گویند که انقدر خانواده همسرم با ما رفت‌وآمد می‌کنند که انگار ما با هم هم‌خوانه هستیم و فقط برای خواب به خانه خود می‌روند. چنین ارتباطاتی بسیار سمی هستند و سبب ایجاد دخالت و یا دادن اظهار نظرهای زیاد می‌شوند.

 نشانه‌های دخالت خانواده همسر : تحمیل راه و رسم زندگی

از دیگر مواردی که به عنوان نشانه بارز دخالت خانواده همسر است می‌توان به امر و نهی کردن‌های مداوم اشاره کرد. امر و نهی کردن‌های زیاد سبب ایجاد اختلاف بین خانواده‌ها و یکی از زوجین می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها فکر می‌کنند که فقط آن‌ها روش درست زندگی کردن را می‌دانند و هرگونه تغییر روش مضر است. به همین جهت سعی می‌کنند همه چیز را به سلیقه و روش خود حل کنند.

یکی از مواردی که می‌توان به عنوان مثالی برای این موضوع مطرح کرد این است که خانواده‌ها بعد از ورود به منزل شما سعی می‌کنند جای وسایل را عوض کرده و یا در مواردی سعی دارند تا شما را از وسیله‌ای که بسیار دوست دارید منصرف کنند.

چگونه با دخالت خانواده همسرمان برخورد کنیم؟

چگونه با دخالت خانواده همسرمان برخورد کنیم؟

بعد از معرفی دلایل ایجاد دخالت خانواده همسر و مهمترین نشانه‌ها اکنون زمان آن است که نحوه برخورد با این دخالت‌ها را به شما بگوییم تا بتوانید آرامش را به زندگی خود بازگردانید.

رک باشید اما بی‌ادبی نکنید

یکی از کارهایی که بیشتر زوجین در چنین مواقعی انجام می‌دهند این است که برای حرف زدن و مطرح کردن خواسته‌های خود پشت همسرشان می‌ایستند. چنین کاری بسیار اشتباه است و باعث خراب شدن چهره همسرتان می‌شود.

بهتر است که تمام خواسته‌ها و نظرات خود را به صورت مستقیم و در نهایت ادب به خانواده همسرتان انتقال دهید و خجالت را کنار بگذارید. چنین کاری علاوه بر اینکه چهره همسر شما را خراب نمی‌کند باعث ایجاد و تقویت حس استقلال شما نیز می‌شود.

برخورد با دخالت خانواده همسر : برای دیگران زندگی نکنید

برای خودتان زندگی کنید و زندگی کردن را یاد بگیرید. این که خانواده همسر شما نظرات شما را نادیده بگیرند و یا از سلیقه فردی شما احساس رضایت نکنند مهم نیست. شما باید تمام چیزهایی که باعث ایجاد شادی در شما می‌شود را حفظ کنید و از آن‌ها نهایت لذت را ببرید و اجازه ندهید که دخالت خانواده همسر شما را آسفته کند.

آرامش خود را حفظ کنید

 بر حسب ذات جوانان، بسیاری از زوجین اوایل زندگی دوست ندارند که امر و نهی خانوده را بشنوند به همین جهت با لحنی زشت در برابر دخالت‌ها می‌ایستند. بهتر است بدانید که نشان دادن واکنش‌های پرخاش‌گرایانه نه تنها سبب آسیب زدن به وجه شخصیتی شما می‌شود بلکه دید همسرتان را نسبت به شما کدر می‌کند.

سعی کنید هنگامی که نظر مخالفی از سوی خانواده همسر خود شنیدید در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و با رک گویی خط قرمزهای رابطه خود را برای آن‌ها بیان کنید. مهربان بودن و نشان ندادن واکنش‌های هیجانی تند مانند داد زدن، قهر کردن و یا موارد دیگر، یکی از راه‌حل‌های ایستادگی در برابر دخالت‌های خانواده همسرتان است.

برخورد با دخالت خانواده همسر : اختلافات را با همسر خود حل کنید

سعی کنید تا تمام اختلافات و مشکلاتی که بین شما و همسرتان ایجاد می‌شود را بین خود نگه دارید. برای حل اختلافات خود با همسرتان در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید از را گفتگو مشکل را حل کنید.

درصورتی که نتوانستید مشکل را حل کنید از یک مشاور کمک بگیرید. سعی کنید برای حل مشکلات خود دنبال راه‌حل در دهان بقیه نباشید و تنها تجارب آن‌ها را بشنوید. شنونده بودن به شما کمک می‌کند تا با ذهنی باز و آرامش زیاد با همسر خود گفتگو کنید و همین امر از خارج شدن صحبت‌هایتان به بیرون جلوگیری می‌کند

کلام آخر

همانطور که گفتیم امروزه دلایل زیادی سبب ایجاد دخالت خانواده همسر در زندگی زوجین می‌شود به همین جهت بهتر است پیش از ازدواج درباره مسائل زیادی از جمله میزان ارتباط با خانواده‌ها، خط قرمزها و سایر موارد در ابتدا با همسر خود صحبت کنید. علاوه بر این شما می‌توانید افزایش مهارت‌های زندگی خود و نحوه ارتباط با خانواده همسرتان از متخصصین مشاوره روانشناسی کمک بگیرید.

کمک گرفتن از متخصصین بسیار بهتر از عمل کردن به تجارب خانواده‌ها است. امروزه هر خانواده‌ای یک روانشناس بی‌مدرک دارد و به نوعی همه ادعای متخصص بودن می‌کنند اما شما بهتر است برای حفظ رابطه خود و افزایش سلامت رابطه‌تان با همسر خود تنها از متخصصان کمک بگیرید.

علاوه بر این، سعی کنید بر خشم و احساسات درونی خود مسلط باشید و هرگز با زبانی تند با خانواده همسرتان صحبت نکنید زیرا باعث از بین رفتن حرمت‌ها می‌شود.

تماس با ما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
logo-samandehi
تماس با ما