اضطراب در جامعه چه تاثیری بر روحیه زنان و مردان میگذارد؟
در دنیای پراسترس امروزی، اضطراب در جامعه به یک ویژگی برجسته در جامعه مدرن تبدیل شده است و میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.
زمانی که اضطراب به عنوان یک مسئله خصوصی یا ضعف شخصی دیده می شد، (مشاوره طلاق) اکنون به عنوان یک نگرانی بهداشت روانی گسترده شناخته می شود که می تواند افراد را از هر طبقه ای از زندگی تحت تاثیر قرار دهد. شیوع فزاینده اضطراب، که توسط فشارهای اجتماعی، پیشرفتهای تکنولوژیکی و دلایل دیگر است افراد را در هر طبقه اجتماعی دچار مشکل کرده است. ما در این مقاله به بررسی اضطراب و فشار روانی در جامعه خواهیم پرداخت و اضطراب در جامعه را مورد بررسی قرار می دهیم.
ماهیت اضطراب چیست؟
اضطراب یک پاسخ طبیعی به استرس است که با احساس ترس، نگرانی یا دلهره در مورد رویدادهای آینده مشخص می شود. اضطراب گاه به گاه بخشی طبیعی از زندگی است اما اضطراب مزمن می تواند منجر به اختلالات سلامت روانی شود که عملکرد روزانه را مختل می کند.
اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، اختلال هراس، اضطراب اجتماعی و سایر شرایط مرتبط به طور فزاینده ای رایج هستند، با علائم آنها از نگرانی مداوم تا تظاهرات فیزیکی مانند ضربان قلب سریع، عرق کردن، و سرگیجه. آنچه مدیریت اضطراب را به ویژه دشوار می کند ماهیت موذیانه آن است.
بر خلاف مسائل سلامت جسمی ملموس، اضطراب اغلب در زیر سطح خوداگاه پنهان است، برای دیگران و حتی برای شخصی که آن را تجربه میکند نامعلوم است تا زمانی که در حدی زیاد شود که غیر قابل کنترل باشد. این امر بر سلامت عاطفی، شناختی و جسمی تأثیر می گذارد و آن را به یک مشکل چند بعدی تبدیل می کند که نیاز به درک جامع دارد.
مطلب مفید دیگر: تفاوت هوش هیجانی و هوش عاطفی چیست؟
عوامل موثر بر ایجاد اضطراب در جامعه
اضطراب در جامعه موضوعی است که از نگاه جامعه شناسان و روانشناسان منجر به مشکلات زیادی در حوزه سلامت روان میشود و هزینه های بسیار زیادی را نیز بر دوش زیرساخت های حوزه سلامت روان میگذارد. به همین جهت در ادامه به بررسی مهمترین عوامل موثر بر اضطراب در جامعه خواهیم پرداخت.
۱. پیشرفت های فناوری و رسانه های اجتماعی:
در حالی که فناوری نحوه زندگی، کار و ارتباط ما را تغییر داده، همچنین به افزایش سطح اضطراب نیز منجر شده است. رسانههای اجتماعی، بهویژه، نقش دوگانهای در ایجاد ارتباط بین مردم و همچنین تقویت احساس بیکفایتی، مقایسه و انزوا دارند. علاوه بر این، چرخه اخبار ۲۴ ساعته و رگبار مداوم بیش از حد اطلاعات می تواند احساس فوریت و ترس را در افراد افزایش دهد. ترس از دست دادن (FOMO) که با تلاش برای حفظ موقعیت همراه است، افراد را در حالت تنش دائمی قرار می دهد.
۲. استرس محل کار:
محیط کار امروزه به منبع مهمی از اضطراب در جامعه تبدیل شده است. انتظار در دسترس بودن ثابت، اهداف عملکرد غیر واقعی و ناامنی شغلی همگی به افزایش اضطراب در محل کار کمک می کنند. با رایجتر شدن کار از راه دور پس از همهگیری کرونا، مرزهای بین زندگی شخصی و کار از بین رفته است که اغلب منجر به فرسودگی شغلی و ناتوانی در فرار از استرس ناشی از کار میشود.
۳. عدم اطمینان مالی:
فشارهای مالی مدتهاست که منبع نگرانی و استرس بوده است، اما در سالهای اخیر، بیثباتی اقتصادی، افزایش هزینههای زندگی و رکود دستمزدها این نگرانیها را تشدید کرده است. بسیاری از مردم در مورد آینده مالی خود احساس ناامنی می کنند، نگران بیکاری، بدهی یا صرفاً گذران زندگی خود هستند. برای نسلهای جوان، هزینههای بالای آموزش، مسکن و هزینه های درمان میتواند بهویژه طاقتفرسا باشد، که منجر به احساس عدم اطمینان در مورد توانایی آنها برای پیشرفت در آینده میشود.
۴. رویدادهای جهانی و اضطراب جمعی:
رویدادهای جهانی در مقیاس بزرگ سالهای گذشته مانند همهگیری کووید-۱۹، تغییرات آب و هوایی، بیثباتی سیاسی و جنگ میتوانند باعث ایجاد اضطراب در جامعه شوند. این بیماری همه گیر، به ویژه، اثرات ماندگاری بر سلامت روان، مختل کردن روال، ایجاد انزوای اجتماعی و افزایش ترس در مورد امنیت شخصی و آینده اعضای خانواده داشته است. اضطراب ناشی از این رویدادهای غیرقابل کنترل اغلب فراگیر است و مدیریت آن دشوار است، زیرا افراد در مواجهه با عدم قطعیت ها احساس درماندگی می کنند.
تاثیر اضطراب در جامعه بر روی مردان و زنان
اثرات اضطراب در جامعه محدود به فرد نیست زیرا اضطراب به شیوه های عمیقی در جامعه نفوذ می کنند. سطوح بالای اضطراب می تواند منجر به کاهش بهره وری، انزوا و تیرگی روابط، هم در زندگی شخصی و هم در محل کار شود. اضطراب اجتماعی، بهویژه، میتواند مانع مشارکت افراد در فعالیت های مربوط به جامعه شود، و افراد را از ایجاد پیوندهای اجتماعی قوی یا شرکت در فعالیتهای جمعی بازمیدارد، که منجر به ایجاد یک جامعه پراکندهتر میشود.
اضطراب همچنین باری را بر سیستم های مراقبت های بهداشتی وارد می کند. افزایش تقاضا برای خدمات بهداشت روان در بسیاری از کشورها بسیار بالا رفته است و منجر به مشکلات بسیار زیاد و حمایت ناکافی از افراد نیازمند شده است. در صورت عدم درمان، اضطراب می تواند منجر به عوارض جدی تری مانند افسردگی، سوء مصرف مواد و افکار خودکشی شود و فشار بر زیرساخت های مراقبت های پزشکی و اجتماعی را افزایش دهد.
رسیدگی به اضطراب در جامعه
برای کاهش اثرات اضطراب در جامعه ، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است که به عوامل فردی و ساختاری توجه می کند:
مطلب مفید دیگر: چرا بعد از ازدواج مرد یا زن پرخاشگر میشوند؟
۱. ارتقاء آگاهی سلامت روان عمومی:
کاهش ننگ پیرامون سلامت روان در تشویق افراد بسیار مهم است. شرکت در گروه درمانی، برنامه های آموزشی و بحث های آزاد در مورد اضطراب و سلامت روان می توانند درک و همدلی را میان افراد تقویت کنند. آموزش بهداشت روان در مدارس و محیط های کار نیز می تواند به افراد کمک کند تا علائم اضطراب را زود تشخیص دهند و اقدامات پیشگیرانه ای برای رفع آن انجام دهند. در این بین روانشناسان صنعتی میتوانند در مراکز صنعتی و شغلی به افراد شاغل کمک بسیار زیادی بکنند.
۲. مراقبت های سلامت روان با اموزش:
دولت ها و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید اطمینان حاصل کنند که خدمات سلامت روان در دسترس، مقرون به صرفه و با کیفیت بالا هستند. این شامل گسترش خدمات بهداشت از راه دور، ارائه گزینه های درمانی مقرون به صرفه، و ادغام مراقبت های بهداشت روان در خدمات بهداشتی اولیه است. حمایت بیشتر از متخصصان بهداشت روان، از جمله کاهش فرسودگی شغلی در این حرفه نیز حیاتی است.
مطلب مفید دیگر: نقص توجه در کودکان چیست؟
۳. تغییرات محل کار وزندگی:
ایجاد محیط های کاری سالم تر می تواند به طور قابل توجهی اضطراب ناشی از محل کار را کاهش دهد. کارفرمایان باید تعادل بین کار و زندگی را ارتقا دهند، خدمات حمایتی از سلامت روان ارائه دهند و سیاست هایی را ایجاد کنند که از کارمندان در برابر کار بیش از حد و فرسودگی شغلی محافظت کند. برنامههای کاری انعطافپذیر، روزهای سلامت روان و برنامههای کمک به کارمندان میتواند کمک زیادی به کاهش اضطراب در جامعه کند.
۴. مکانیسم های مقابله شخصی:
در سطح شخلی و فردی، تمرین تمرکز حواس، فعالیت بدنی و تکنیکهای تمدد اعصاب مانند مدیتیشن و یوگا میتواند به مدیریت اضطراب کمک کند. ایجاد ارتباطات اجتماعی قوی، درگیر شدن در سرگرمی ها و تعیین انتظارات واقع بینانه از خود نیز استراتژی های موثری هستند. تشویق ارتباط آزاد در مورد سلامت روان با دوستان و اعضای خانواده می تواند به شکستن انزوایی که اغلب همراه با اضطراب است کمک کند. مطلب جالب دیگر: نی تصفیه آب طبیعتگری
در پایان در مورد اضطراب در جامعه بدانید که…
اضطراب در جامعه یکی از مسائل بسیار مهم و دارای حساسیت است که در تمامی جوامع وجود دارد. با توجه به اهمیت این موضوع و اضطرابی که در سطح جامعه وجود دارد پیشنهاد ما این است که چنانچه با اضطراب بسیار بالایی دست و پنجه نرم میکنید با یک متخصص روانشناس صحبت نمایید تا این مسئله را از ریشه در خود درمان نمایید.